Företagslån

Företagsförvärv

Vi erbjuder bryggfinansieringar vid förvärvssituationer. Vi agerar så snabbt som det behövs.

Förvärvslån - när planerna är större än likviditeten

Det finns många branschspecifika situationer där ett brygglån behövs tiden runt ett företagsförvärv i väntan på en ny finansieringslösning för den nya koncernen. Vi har kunskapen och viljan att snabbt hjälpa till med förvärvslån och är duktiga på att hitta pragmatiska lösningar för att kunna ordna finansieringen.

Goda relationer, flexibilitet och engagemang är viktigt för oss då vi förstår att ingen situation är den andra lik. Som entreprenörer arbetar vi snabbt och kan normalt gå från ansökan till utbetalning inom bara några dagar. Vi går alltid den extra milen för att kunna erbjuda en smidig och enkel transaktion med flexibla löptider.

Vi kräver alltid borgen från företagets ägare och att ägarna har en sund affärsmodell och bakgrund. För att påbörja en diskussion med oss, ring oss direkt eller fyll i vår låneansökan för nytt lån så återkommer vi inom kort med hur vi kan gå vidare.

Läs gärna vår artikel om hur förvärv av aktier kan finansieras.

Företagsförvärv

Typisk scenario

IMH hjälper till att finansiera köpeskillingslikvid vid företagsförvärv. Vi är behjälpliga med ett finansieringsupplägg där vi genomlyser transaktionen som ska genomföras och tittar på möjligheter att refinansiera interna lån i transaktionen samt se till möjligheterna att ta ägarnas privata tillgångar som säkerhet för lån avseende köpeskillingslikviden. För att säkerställa transaktionen samarbetar IMH med ett antal välrenommerade advokatbyråer som är behjälpliga med att granska transaktionen ur ett aktiebolagsrättsligt perspektiv.

Företagsförvärv

Vad krävs för att få låna?

IMH Finans logo

Företagsförvärv

Kontakta oss

IMH Finans logo
IMH Finans logo

Låneansökan

Fyll i och skicka in ansökan så går våra medarbetare igenom den direkt och återkopplar till dig inom kort med hur vi kan gå vidare.

Ring upp mig

Skicka oss ditt nummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.