FAQ

Vem kan låna, hur mycket och hur länge? Här hittar du svaret på många av dina frågor.

Vanliga frågor och svar

På denna sida samlar vi de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Hittar du inte svar på vad du söker? Tveka inte att höra av dig till oss!

FAQ

Alla svenska näringsidkare kan låna av oss. Vi kräver dock alltid goda säkerheter för våra lån. Kontakta oss så ser vi över just ditt behov och din unika situation.

Egentligen vad som helst. Vi gör en helhetsbedömning där vi väger in säkerhet, risk och potential i affären. Våra absolut vanligaste kunder lånar dock till större investeringar och affärer såsom fastighetslån, markutveckling, byggprojekt, investeringar eller förvärv av annan verksamhet.

Vi erbjuder lån upp till 50 MSEK. Det viktiga är att ni som låntagare kan ställa fullgoda säkerheter och att vi kan förstå lånets syfte och hur ni kommer klara av att återbetala lånet.

Våra lån löper normalt mellan 1-24 månader, men vi erbjuder upp till 36 månader. I genomsnitt är löptiden på våra lån ca. 12 månader. Men alla situationer och möjligheter är olika. Så låt oss ta en diskussion kring just ditt behov.

Utbetalning kan ske inom bara några dagar om vi kan genomföra vår kundkännedomsprocess, förstå projektet och värdera säkerheterna.

Nej, men vi kan förmedla lån hos samarbetspartner som gör det.

Nej, vi lånar enbart ut för ändamål som är inom er näringsverksamhet.

Ja, alla lån säkerställs med realsäkerhet och/eller borgen.

Vi accepterar säkerhet i fast egendom och bostadsrätter samt borgensåtaganden, företagsinteckningar och aktiepant.

Vi gör alltid en individuell bedömning av hur stor del av fastighetens värde vi kan belåna, men generellt kan vi belåna 50-80% av fastighetens värde.

Nej, vi bedömer alltid värdet på panten och utgår ifrån den individuella situationen. Vi kan alltså ha säkerhet även efter andra långivare.

Ja, vi finansierar många markutvecklingsprojekt. Läs mer här.

Vi finansierar alla typer av fastigheter, såsom allt från obebyggd mark till egna hem, hyresfastigheter och kommersiella fastigheter.

Nej, egentligen inte. Vi tittar alltid på värdet på fastigheten. Självklart har läge, omsättning på orten, pris på orten etc. betydelse vid värderingen.

Ja, vi är ofta med vid tillträden av fastigheter.

Ja, om du kan ställa godtagbara säkerheter kan vi göra bryggfinansering.

Ja, vi har helhetslösningar för fastighetsprojekt.

Ja, vi ger ofta rörelsekrediter som ett alternativ till factoring. Det viktiga är att vi kan förstå hur lånet ska återbetalas och att säkerheterna bedöms som fullgoda.

Nej, vi är nästan alltid ett komplement till andra långivare.

Vi har förståelse för att betalningsanmärkningar kan uppkomma även utan att det är grund i en betalningsoförmåga. Vi tittar på helheten i er affär och bedömer värdet på säkerheter och hur troligt det är att ni klarar av det lån som ni tar hos oss.

Vi erbjuder individuell räntesättning beräknad utifrån säkerhet, risk, tid och potential i det du ska låna till.

Troligen inte. Såvida du har en bra relation med din bank, gott om tid och goda säkerheter kan du säkert få bättre villkor för ett lån hos din bank. Våra kunder vänder sig specifikt till oss när en affär eller investering kräver att de frigör kapital direkt och agerar snabbt. Något som normalt tar många veckor för banken att värdera och administrera löser vi normalt på bara någon dag. Utöver det kan vi snabbt sätta oss in i och hjälpa till att värdera och stänga affären.

Normalt sett lyckas de allra flesta av våra kunder med sin investeringsplan och kan då lösa hela krediten som tänkt. Händer något oförutsett så låter vi dig amortera en del och ligga kvar lite längre med det sista. Vi säger aldrig upp lån som går över förfallodatum så länge du betalar räntan. Vid svårare problem så ger vi alltid våra kunder en avbetalningsplan istället för att skicka till tingsrätten. Vi har ett rykte om att vara schyssta mot våra kunder, även när något går snett.

Du kan ansöka om lån direkt här på hemsidan, eller så kontaktar du någon av våra lånehandläggare.

IMH Finans logo
IMH Finans key

Investera i ditt företags utveckling

Kontakta oss

IMH Finans logo
IMH Finans logo

Låneansökan

Fyll i och skicka in ansökan så går våra medarbetare igenom den direkt och återkopplar till dig inom kort med hur vi kan gå vidare.

Ring upp mig

Skicka oss ditt nummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.