Företagslån

Rörelsekredit

När den löpande likviditeten inte går ihop, eller för att få loss kapital för en brådskande investering.

När du behöver stärka likviditeten för ökad trygghet i verksamheten

Istället för att krångla med fakturaförsäljning, eller om den möjligheten inte finns, kan vi erbjuda rörelsekrediter kopplade till andra säkerheter så som företagets eller ägarnas fastigheter och externa borgensförbindelser.

Goda relationer, flexibilitet och engagemang är viktigt för oss då vi förstår att ingen situation är den andra lik. Som entreprenörer arbetar vi snabbt och kan normalt gå från ansökan till utbetalning inom bara några dagar. Vi går alltid den extra milen för att kunna erbjuda en smidig och enkel transaktion med flexibla löptider.

Vi kräver alltid borgen från företagets ägare och att ägarna har en sund affärsmodell och bakgrund. För att påbörja en diskussion med oss, ring oss direkt eller fyll i vår låneansökan för nytt lån så återkommer vi inom kort med hur vi kan gå vidare.

Rörelsekredit

Typisk scenario

Kund X är i en stor expansionsfas i sin verksamhet. Kunden behöver likvida medel för att köpa ett varulager. Lagret säljs sedan och kunden får betalt inom 30-90 dagar. Kunden bedömer affären så pass bra att han vill genomföra den och upptar då ett lån hos IMH för att säkerställa att affären kan genomföras. Då IMH vill ha realsäkerhet från kunden har kundens ägare ställt privatbostad som säkerhet för bolagets lån. På detta sätt möjliggör IMH för många företag att expandera snabbt och utan att behöva gå den “långa vägen” med sin bank. Bankerna är inte heller särskilt benägna att lämna rörelsekrediter i någon större omfattning och är under alla förhållanden inte tillräckligt snabba för att möta expanderande företags behov.

Vissa företag tar även upp rörelsekredit för att överbrygga likviditetsbehov generellt i sin verksamhet. Alternativet till detta är exempelvis att sälja fakturor till ett factoringbolag, men detta medför mycket administration samt skyldighet att återköpa fakturorna om kunden inte vill betala. På en rörelsekredit hos IMH betalas endast ränta månadsvis, vilket gör det enklare att ha kvar lånet en tid även om en kund inte väljer att betala. Många företag upplever detta som positivt att inte behöva sköta administrationen med factoringbolaget.

Rörelsekredit

Vad krävs för att få låna?

IMH Finans logo

Rörelsekredit

Kontakta oss

IMH Finans logo
IMH Finans logo

Låneansökan

Fyll i och skicka in ansökan så går våra medarbetare igenom den direkt och återkopplar till dig inom kort med hur vi kan gå vidare.

Ring upp mig

Skicka oss ditt nummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.