Nyheter

Presentation av Nejra Poljo Ćerimagić

Publicerat: 9 maj, 2022
Nejra Poljo Ćerimagić IMH FINANS

Presentation av Nejra Poljo Ćerimagić

Publicerad 9 maj, 2022

Möt IMH's bolagsjurist Nejra Poljo Ćerimagić.

Hej Nejra! Vem är du?

Jag föddes i Sala, är uppväxt i Malmö och flyttade till Stockholm när jag var 7 år. Jag gick juristprogrammet på Stockholms universitet och tog min jur.kand. 2014. Jag jobbade drygt sex år som biträdande jurist på advokatbyrå. Senast var jag på Next Advokater AB där jag lärde känna och jobbade med Kristoffer Sparring som är chefsjurist på IMH. Jag började som bolagsjurist hos IMH i november förra året. Jag är gift och bor idag med min man vid Telefonplan.

Vad gjorde att du lämnade advokatyrket?

Jag hade arbetat drygt sex år på advokatbyrå och blev advokat 2020. Det har varit jättekul att arbeta som biträdande jurist och det har gett mig mycket erfarenhet från olika typer av problemställningar. Jag kände dock att jag ville prova på något nytt och var lockad av att jobba i ett växande företag inom finansbranschen.

Vad är din roll på IMH Finans?

I min roll som bolagsjurist på IMH agerar jag framför allt som stödfunktion till låneteamet där jag bidrar med juridisk rådgivning i kundkännedoms- och avtalsrelaterade frågor samt vid mer komplicerade/större lån. Det innebär att jag är ett ständigt närvarande bollplank till mina kollegor i olika frågor – stora som små – där min främsta roll är att kvalitetssäkra all KYC– och lånedokumentation innan en affärsförbindelse ingås med en kund. Vidare ansvarar vårt legal team för processen och hanteringen kring alla problemkrediter (dvs lån som har förfallit till betalning) liksom all mall- och policydokumentation samt utformningen av interna utbildningar.

Hur har omställningen varit ifrån advokatbyrå till finansbolag?

Det har varit en relativt smidig och naturlig övergång, även om mångt och mycket skiljer sig från hur man arbetar på en advokatbyrå. Gemensamt för båda yrkesrollerna är att det är utmanande och varierande men på IMH har jag kunnat inta en mer friare och affärsmässigare roll. Jag arbetar nära verksamheten och har möjlighet att påverka beslut som är viktiga för det dagliga arbetet på IMH. Dessutom är det otroligt kul att kunna följa bolagets utveckling och framfart på finansmarknaden och känna att man är en del av den resan.

Vilket IMH projekt jobbar du med just nu?  

Jag jobbar med löpande projekt i stort sett hela tiden, framför allt med problemkrediter. Just nu sitter jag och förbereder en intern utbildning till låneteamet avseende riskfyllda låneupplägg som lånehandläggare stöter på då och då (t.ex. när det finns en överhängande risk för återvinning enligt konkurslagen). Ledningen uppmuntrar ständigt till eget initiativtagande där man driver egna projekt för att utveckla och förbättra IMH:s verksamhet.

Vad ser du som nästa projekt inom IMH?

Vi kommer fortsätta att utveckla våra rutiner och beskrivningar för att göra dem så fullständiga som möjligt så att det är enkelt för låneteamet att arbeta utifrån dem. Parallellt med det kommer jag och Kristoffer hålla utbildning internt för att alla handläggare ska förstå vår affär och riskprofil. Sedan har vi vår årliga utbildning kring regelverket om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism som vi ska hålla före sommaren.

Vad gör du för att koppla bort jobbet när du inte arbetar?

Rent generellt har jag nog varit ganska duktig på att koppla bort jobbet när arbetsdagen är slut. Jag tror det är nödvändigt när man arbetar som konsult som jag gjort under sex år. Jag gillar att resa och umgås med vänner. Både jag och min man har ett stort matintresse så naturligt blir att det blir mycket restaurangbesök. Inga av mina närmaste vänner är jurister så då blir det enkelt att koppla bort arbetet på fritiden.

Avslutningsvis – vad har ni för sommarplaner?

I sommar kommer jag och min man nog till största delen vara hemma i Stockholm. Eventuellt blir det någon kortare resa till Bosnien därifrån både jag och min man kommer. Vi håller på att förbereda en flytt till vår nya lägenhet och sedan väntar vi barn. Beräknat förlossningsdatum är i början av september så det är inte så långt kvar.

Nejra Poljo Ćerimagić IMH FINANS
IMH Finans logo
IMH Finans key

Kontakta oss

IMH Finans logo
IMH Finans logo

Låneansökan

Fyll i och skicka in ansökan så går våra medarbetare igenom den direkt och återkopplar till dig inom kort med hur vi kan gå vidare.

Ring upp mig

Skicka oss ditt nummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.