Nyheter

Presentation av Hanna Gustafsson

Publicerat: 23 juni, 2022
Hanna Gustafsson IMH FINANS

Presentation av Hanna Gustafsson

Publicerad 23 juni, 2022

Möt IMH's senaste kreditanalytiker

Välkommen till IMH Finans Hanna! Berätta lite om dig själv.

Jag är född och uppväxt i Huddinge, söder om Stockholm. Just nu letar jag lägenhet närmare Stockholms city. Jag är en väldigt idrottsintresserad person och spelar nu fotboll i Stuvsta i div 1. Jag har också spelat innebandy under större delen av mitt liv.

Vad är din roll på IMH?

Jag är anställd som kreditanalytiker, vilket innebär att jag främst ansvarar för att granska låneansökningar och förbereda dem för kreditbeslut i vår kreditkommitté. Eftersom vi är ett litet team hjälper jag även vår bolagsjurist Nejra med olika frågor som inte direkt rör låneansökningarna utan mer kundhantering.

Vad gjorde du innan du kom till IMH?

För två år sedan tog jag studenten efter tre år på Sjölins Gymnasium Södermalm med inriktning ekonomi. Efter studenten jobbade jag på förskola i ett år för att sedan under hösten 2021 flytta till Florida i USA. Där gick jag på college och studerade marknadsföring samtidigt som jag spelade fotboll på s.k. scholarship. Det var jätteroligt att prova på att bo utomlands och det gav mig många minnen. Precis i samband med att jag kom hem från USA hörde Jonas (IMHs VD) av sig, som jag har känt i flera år. Jonas frågade om mina planer när jag skulle komma hem och erbjöd mig en tjänst som kreditanalytiker. Även om jag inte direkt sett mig själv jobba i finansbranschen valde jag ändå att tacka ja då det kändes som ett intressant erbjudande. Så här sitter jag idag, utan tidigare erfarenhet inom finansbranschen men med en vilja att lära mig. Det är mycket nytt men det känns jättekul att lära känna alla i teamet och vi har bra rutiner på arbetet. Vi har kul tillsammans och det är grunden för en bra arbetsmiljö tycker jag.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag vaknar jag runt 7 för att först gå ut på en morgonpromenad med familjens hund. Sedan äter jag frukost och åker in till kontoret. Under dagen går jag bland annat igenom låneansökningar och granskar material, såsom information om låntagare och deras ägare, tittar på kreditupplysningar och fastighetsrapporter m.m. Alla åtgärder görs för att se om vi kan göra en snabb affär med låntagaren. Vi får in en stor mängd låneansökningar varje dag och därför är det viktigt att vi har bra rutiner så vi kan uppfylla vår ambition att vara Sveriges snabbaste och smidigaste finansbolag. Efter jobbet blir det ofta till att skynda sig hem för att snabbt äta middag innan fotbollsträningen. Vi tränar ungefär fyra gånger i veckan och spelar minst en match så den mesta delen av min fritid läggs på idrotten. Annars spenderar jag gärna tid med familj och vänner.

Hur ser dina sommarplaner ut?

I sommar när vi har uppehåll från fotbollen planerar jag att åka ner med familj och vänner till Marbella och vara mycket på landet. Så nu hoppas jag på att vi får en riktigt varm svensk sommar!

 

Välkommen att kontakta oss om ditt företag behöver hjälp med finansiering. Läs mer här om vilka typ av lån vi kan erbjuda.

Hanna Gustafsson IMH FINANS
IMH Finans logo
IMH Finans key

Kontakta oss

IMH Finans logo
IMH Finans logo

Låneansökan

Fyll i och skicka in ansökan så går våra medarbetare igenom den direkt och återkopplar till dig inom kort med hur vi kan gå vidare.

Ring upp mig

Skicka oss ditt nummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.