Nyheter

Presentation av Amanda Persson

Publicerat: 1 september, 2022
Amanda Persson IMH FINANS

Presentation av Amanda Persson

Publicerad 1 september, 2022

Möt Amanda Persson, IMH's nya bolagsjurist

Varmt välkommen till IMH Finans Amanda! Berätta lite om dig själv.

Tack! Jag bor i Nacka, där jag är uppvuxen, ihop med sambo och hund. Efter ett sabbatsår då jag jobbade på McDonalds efter gymnasiet gick jag juristprogrammet vid Stockholms universitet. Parallellt med studierna jobbade jag extra på Next Advokater, där jag träffade Nejra och Kristoffer (bolagsjurist respektive chefsjurist på IMH).

Vad kommer du att göra på IMH?

Jag ska jobba som bolagsjurist vilket innebär att jag främst ska bistå låneteamet i deras löpande arbete med låneansökningarna då juridiska frågor uppstår. Därtill ska jag hantera problemkrediter (obetalda lån som förfallit till betalning) och arbeta med interna frågor som mallar, policydokument och utbildningar.

Vad gjorde du innan du kom till IMH?

Efter min examen från juristprogrammet i början av år 2021 arbetade jag nästan 1,5 år som biträdande jurist på Wistrand Advokatbyrå, där jag även varit uppsatspraktikant när jag skrev min examensuppsats. Där tillhörde jag fastighetsgruppen men jobbade även med andra verksamhetsområden såsom bolagsrätt och M&A. I fastighetsgruppen jobbade jag med transaktioner, hyresfrågor och andra nyttjanderättsfrågor samt detaljplanefrågor.

Vad är dina fritidsintressen?

Mitt allra största fritidsintresse är hästar, jag har två egna. Den ena står en bit utanför Stockholm och ska förhoppningsvis få föl nästa år, och den andra har jag ”hemma” i ett stall i Nacka.

Hästarna tar väldigt mycket av min tid, men när jag inte är i stallet tycker jag om att äta en god middag med vänner. Jag tycker även mycket om att vara på familjens landställe på Värmdö, där jag allra helst spenderar helger och semestrar med sambon, vår hund och familjens hund.

Vad ser du mest fram emot på IMH?

Utöver att bli en del av ett roligt team ska det bli kul att få mer av ett affärsmässigt tänk och bli en del av hela företagets verksamhet, istället för att ansvara för rådgivning i enskilda juridiska frågor eller transaktioner.

Amanda Persson IMH FINANS
IMH Finans logo
IMH Finans key

Kontakta oss

IMH Finans logo
IMH Finans logo

Låneansökan

Fyll i och skicka in ansökan så går våra medarbetare igenom den direkt och återkopplar till dig inom kort med hur vi kan gå vidare.

Ring upp mig

Skicka oss ditt nummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.