Nyheter

Här publiceras nyheter om IHM, insikter, tips & råd, omvärldsbevakning och artiklar skrivna av våra medarbetare.

Att ta ett lån hos IMH Finans

Läs mer

Planerar du att köpa en fastighet för att genomföra ett byggprojekt på den? Då är det viktigt att ha koll på detaljplanen

Det finns många exempel av byggprojekt som blivit väldigt försenade eller stoppade på grund av en detaljplanerelaterad fråga. Bland exemplen finns allt från mindre projekt, som att omvandla en enfamiljsvilla till tre-fyra bostadsrätter, till stora projekt med semesteranläggningar eller lägenhetsbyggnader. Framför allt när det gäller större byggprojekt kan de berörda fastigheterna gå från att vara värda mångmiljonbelopp till bara en liten bråkdel av det. Vid köp av fastighet i syfte att bygga något nytt på den, oavsett om den redan är bebyggd eller inte, är det därför viktigt att ha koll på om det finns en befintlig eller pågående detaljplan. Detaljplanen styr vad som får byggas på fastigheten och statusen på detaljplanen avgör om byggrätten är garanterad eller inte. Beroende på situationen i det specifika fallet finns olika saker att tänka på.
Läs mer

Typfall: Brygglån

IMH ger ut lån till kunder med många varierande syften och på grund av många olika orsaker. För att visa vad vi kan hjälpa er med har vi tagit fram en kort artikelserie med typfall av olika sorters krediter som vi arbetar med. I den här artikeln presenterar vi två olika kundärenden där IMH kommit in med en bryggfinansiering.
Läs mer

Typfall: Amorteringsfritt

IMH ger ut lån till kunder med många varierande syften och på grund av många olika orsaker. För att visa vad vi kan hjälpa er med har vi tagit fram en kort artikelserie med typfall av olika sorters krediter som vi arbetar med. I den här artikeln presenterar vi två olika kundärenden där kunderna varit i behov av att få låna utan att amortera.
Läs mer

Typfall: Rörelsekrediter för investeringar

IMH ger ut lån till kunder med många varierande syften och på grund av många olika orsaker. För att visa vad vi kan hjälpa er med har vi tagit fram en kort artikelserie med typfall av olika sorters krediter som vi arbetar med. I den här artikeln tar vi upp två exempel på kunder som behövt en rörelsekredit för investeringar i verksamheten, eftersom likviditeten saknats just vid investeringstillfället.
Läs mer

Typfall: Fastighetsinvesteringar

IMH ger ut lån till kunder med många varierande syften och på grund av många olika orsaker. För att visa vad vi kan hjälpa er med har vi tagit fram en kort artikelserie med typfall av olika sorters krediter som vi arbetar med. I den här artikeln presenterar vi två olika ärenden vi haft där kunderna lånat pengar för olika typer av fastighetsinvesteringar.
Läs mer

Möt Patric Åberg

Patric Åberg – om tiden som hockeyspelare, ”andra karriären” som egenföretagare och sin ”tredje karriär” i finansbranschen
Läs mer

Ett fastighetsregister i världsklass, men vad innehåller registret och kommer vi att få ett likadant för bostadsrätter?

På uppdrag av EU-kommissionen utförde Världsbanken nyligen en jämförelse av EU-ländernas fastighetsregistrering. Resultatet visade att den svenska fastighetsregistreringen, för att registrera bland annat ägarändringar, är en av de snabbaste, rättssäkraste och effektivaste.
Läs mer

Avstyckning av fastighet och särskilt om saminteckningar

När en fastighetsdel utbryts från en fastighet, vad som i dagligt tal brukar kallas avstyckas, finns det ett antal frågor som behöver utredas. En av dem är hur pantbreven som finns uttagna i fastigheten ska hanteras i förhållande till styckningslotterna och hur eventuella borgenärer ser på avstyckningen.
Läs mer

Presentation av Jenny Magnusson

Möt Jenny Magnusson, ny kreditanalytiker på IMH.
Läs mer

Presentation av Amanda Persson

Möt Amanda Persson, IMH’s nya bolagsjurist
Läs mer

Fastighetspaketering

Vad är en fastighetspaketering egentligen? Är det skattemässigt fördelaktigt och i vems intresse görs paketeringen?
Läs mer

Presentation av Hanna Gustafsson

Möt IMH’s senaste kreditanalytiker Hanna Gustafsson.
Läs mer

IMH Finans ingår avtal med Castlelake om finansiering upp till 1,5 miljarder kronor

Genom Castlelakes finansiering ges IMH tillgång till institutionellt kapital och kan accelerera tillväxten och hjälpa ännu fler svenska entreprenörer att göra detsamma med sina projekt.
Läs mer

Vad gäller vid pantsättning?

Vad är det som gäller vid pantsättning av fast egendom eller bostadsrätt när pantsättaren är gift, sambo, skild eller separerad
Läs mer

Presentation av Nejra Poljo Ćerimagić

Möt IMH’s bolagsjurist Nejra Poljo Ćerimagić.
Läs mer

Kundkännedomsarbetet (KYC) – Varför ställer vi frågor till dig?

Innan vi inleder en affärsrelation med dig som kund kommer vi att begära in uppgifter på dig, ditt företags styrelseledamöter och ägare.
Läs mer

Hur finansieras ett förvärv av aktier?

Hur finansieras ett förvärv av aktier? Vi på IMH kan erbjuda hjälp vid finansiering av förvärv av bolag. Vi har lång erfarenhet av att sy ihop komplicerade förvärv.
Läs mer

Ny hemsida lanserad för bättre tillgänglighet och svar på vanliga frågor!

I ett steg att bättre nå ut till våra existerande och framtida kunder så lanserar vi en ny hemsida.
Läs mer

Presentation av Jonas Hägerbäck VD & Partner, IMH Finans

Jonas Hägerbäck svarar på vanliga frågor kring IMH och sin egen bakgrund.
Läs mer

Kontakta oss

IMH Finans logo
IMH Finans logo

Låneansökan

Fyll i och skicka in ansökan så går våra medarbetare igenom den direkt och återkopplar till dig inom kort med hur vi kan gå vidare.

Ring upp mig

Skicka oss ditt nummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.